Vejledning til GPS ur til børn - Q90

Q90 GPS ur til børn i blåTillykke med dit nye smartur!

Inden du fortsætter med at sætte uret op skal du tjekke om følgende er inkluderet i æsken.

 • Q90 smartur
 • USB-kabel
 • Brugervejledning 

Er disse ting inkluderet i pakken, kan du starte.

 

Klargøring af uret

Start med at lade uret op. Åbn for porten ved at pille silikoneklappen på højre side af uret ud, så mikro USB-porten bliver fri. Sæt USB-kablet i urer og forbind kablet til en USB-lader, eller USB-porten i din computer.

Lad uret oplade et par timer, indtil batteriindikatoren på skærmen viser et fuldt batteri.

 

Installer app'en til uret

Urets indstillinger styres fra en app til din smartphone. Denne app kan hentes i Google Play eller App Store og hedder SeTracker. Du kan også scanne QR-koden som enten findes på bunden æsken eller i brugervejledningen.

Du kan installere app'en mens du venter på at uret lader op.

 

Opret en bruger i SeTracker app'en

Når du har fået installeret app'en og starter den op, skal du oprette en bruger. Med denne bruger styrer du indstillinger på uret, herunder hvilke SOS-numre uret skal ringe til, telefonbogen i uret, GEOfence, alarmer på uret og meget andet.

Brugeren oprettes ved at angive licensnummer, account (kontonavn), nickname (kaldenavn), P_number (mobilnr), kodeord, samt sprog og hvilken server uret skal forbinde til.

Det entydige licensnummer findes på bagsiden af uret. Du kan enten indtaste det manuelt, eller blot scanne QR-koden på bagsiden af uret. Du starter scanningen ved at trykke på den lille firkant ude til højre i licensnummer-feltet. Når scanningen er færdig, dukker nummeret op i feltet.

For Account angiver du blot din emailadresse.

Nickname er det navn du ønsker at identificere dig med overfor uret.

P_number er mobilnr på SIM-kortet i uret

Password er det kodeord du ønsker at bruge til app'en

I feltet R_password skal du gentage det kodeord du indtastede i Password-feltet.

Du kan vælge sprog og dansk understøttes da også, men det kan til tider være lidt forvirrende at forstå oversættelserne, så er du fortrolig med engelsk, anbefaler jeg du vælger dette i stedet.

For Area er det vigtigt at du vælger Europe and Africa, da du ellers får problemer med at anvende lokaliseringsfunktionen.

Når alt er udfyldt trykker du på OK-knappen og din profil er oprettet. Du kan nu logge på SeTracker.

Du kan risikere at få en fejl i forbindelse med oprettelsen. Tjek de indtastede værdier og sikr dig, at licensnr er korrekt og matcher urets, samt at emailadressen er korrekt indtastet og ikke er oprettet i forvejen.

Dukker der andre fejl op, kan du tage kontakt til Crononova. Så forsøger vi at finde en løsning.

 

Valg af sprog og tidszone

Uret understøtter ikke dansk, så vælg derfor engelsk  under indstillinger -> sprog og tidszone.

Vælger du et andet sprog risikerer du, at uret skifter til noget andet, som ikke har noget med hverken dansk eller engelsk at gøre.

Grunden til at du kan vælge andre sprog i app'en er, at denne app anvendes til mange forskellige modeller af smarture til børn og derfor har nogle indstillingsmuligheder, som ikke nødvendigvis understøttes af alle ure. Sprogvalget er en af disse indstillinger.

Q90 understøtter kun engelsk på uret.

Ønsker du at skifte sprog i selve app'en skal dette gøres i forbindelse med, at du logger på app'en (nederst til venstre under felterne til brugernavn og kodeord).

 

Montering af SIM-kort til uret

Inden du kan tage uret i brug, skal du installere et SIM-kort i uret.

NB: Et typisk problem efter montering af SIM-kortet er, at skærmen bliver hvid foroven og sort forneden. Dette skyldes med stor sandsynlighed, at der er PIN-kode på SIM-kortet. Denne PIN-kode skal fjernes helt (deaktiveres) inden SIM-kortet sættes i uret. Dette kan let gøres fra en smartphone forud for monteringen i uret.

Du kan se på mobilsiden.dk, hvordan du skifter PIN-koden (for iPhone og for Android). Du skal så blot slå den helt fra, i stedet for at skifte PIN-koden.

SIM-kortet monteres ved at følge disse trin:

 1. Sørg for at uret er slukket. Hvis uret er tændt slukkes det ved at holde SOS-knappen inde et par sekunder. Dette gælder dog kun indtil uret er sat op og koblet med mobilen. Efter det kan uret kun slukkes fra mobilen, da SOS-knappen så har en anden funktion.
 2. Åbn klappen på venstre side af uret (der står SIM CARD på klappen).
 3. Vend SIM-kortet med chippen opad (i forhold til fronten af uret)
 4. Skub SIM-kortet helt ind til det ikke bliver skubbet ud længere (det kan være nødvendigt at bruge en lang negl).
 5. Luk åbningen med silikoneklappen
 6. Tænd for uret ved at holde SOS-knappen inde i et par sekunder.

 

 

Krav til SIM-kortet

For at uret kan arbejde sammen med SIM-kortet, skal det opfylde nogle krav.

Følgende skal være opfyldt for at SIM-kortet kan bruges:

 • Skal understøtte 2G på udbyderens eget netværk, da uret ikke understøtter roaming
 • Skal undestøtte GPRS
 • Skal undestøtte Caller ID
 • Skal have tilknyttet et dataabonnement
 • Skal være uden PIN-kode

 

Uret kan kun kommunikere via GSM-netværk (2G), så det er vigtig, at din udbyder understøtter dette på deres primære netværk. De store udbyderes netværk (TDC, Telia og Telenor) understøtter 2G, så er din udbyder på et af disse netværk, er der en god chance for at det fungerer. 

 

NB: Har din udbyder en samarbejdsaftale med et andet selskab omkring 2G understøttelse (f.eks. Oister/3) og derfor ikke understøtter 2G på deres eget netværk, kan selskabets SIM-kort ikke anvendes. Dette skyldes, at uret, som nævnt, ikke understøtter roaming og dermed ikke kan skifte over på andre netværk for at anvende 2G.

 

SIM-kort kan være låst med en PIN-kode og dette vil forhindre uret i at fungere. Derfor skal du sørge for at SIM-kortet ikke er låst, inden du sætter det i uret. Du kan få din udbyder til at fjerne låsen fra dit SIM-kort, eller du kan fjerne den selv. Hvis du selv vil fjerne PIN-koden, skal du bruge en smartphone, som understøtter SIM-kortet og fjerne PIN-koden. Du kan se på mobilsiden.dk, hvordan du skifter PIN-koden (iPhone og Android). Du skal så blot slå den helt fra, i stedet for at skifte den.