Vejledning til brug af U8

U8 smartwatch i sortDenne vejledning giver dig et overblik over, hvad U8 uret kan og hvordan de mest almindelige funktioner let tages i brug.

Uret kan typisk bruges sammen med de kendte mærker af smartphones. Det kan synkronisere telefonbogen fra din smartphone og hjælper dig generelt med at udføre dine daglige gøremål med din smartphone. Uret har følgende funktioner:

 • understøttelse af bluetooth telefoner, herunder
  • bluetooth musikafspiller
  • modtage opkald via bluetooth 
  • foretage opkald via bluetooth 
  • se sms beskeder, som din smartphone modtager
  • se opkaldslog fra din smartphone
  • tyverialarm
 • barometer
 • højdemåler
 • kalender
 • alarm
 • skridttæller og kaloriemåler
 • søvnmåler
 • bevægelsespåmindelse
 • drikkepåmindelse

Inden du tager uret i brug

Når du har pakket uret ud af kassen det leveres i, skal du pille beskyttelsesfilmen af urets skærm. På bagsiden skal du desuden pille den blå film af.

Når uret er helt pakket ud, skal du sætte den lille ende af den medfølgende USB-ledning i uret og den store ende i en USB-strømforsyning. Denne strømforsyning kan være hvilken som helst USB lader der udsender 5 Watt, f.eks. opladeren fra din smartphone eller din computers USB-port.

NB: Synes du den medfølgende ledning er for kort, kan du bruge en vilkårlig standard USB-ledning med et mikro USB-stik i den ene ende (den ende der skal ind i uret).

Når du forbinder uret til en USB-kilde, vil uret påbegynde opladningen, hvilket indikeres med et ladesymbol på skærmen. Du skal lade uret oplade i ca. 2 timer første gang du lader det op. Er du meget utålmodig kan du godt bruge det mens det oplader :-)

Tag uret i brug

Når uret skal bruges første gang, eller når det i øvrigt har været slukket helt (f.eks. hvis det er løbet tør for strøm), skal du holde tænd/sluk-knappen inde i et par sekunder. Når du gør dette vil der dukke en velkomstskærm op og du er klar til at tage uret i brug

Lidt om urets indretning

Uret vendes således at tænd-sluk/hjemmeskærm knappen sidder til højre for urskiven og berøringsknapperne (de 3 du kan se, selvom uret et slukket) sidder i bunden af skærmen. 

På venstre side af uret, finder du øverst, et aflangt hul hvor højtaleren befinder sig, i midten USB-porten til opladning af uret og nederst et lille hul hvor mikrofonen sidder.

Uret er udstyret med en berøringsfølsom skærm, som uret kan betjenes via. Skærmen fungerer givetvis på samme måde som din smartphone, dvs. lette berøringer er nok til, at aktivere menuer og øvrige handlinger, som kræver betjening via skærmen.

Du kan også betjene uret via de nederste 3 symboler (under selve skærmen). Disse symboler aktiveres ligesom skærmen, med lette berøringer.

Navigation via symbolerne i bunden af skærmen

Når du har tændt skærmen (via tænd/sluk-knappen på højre side af uret) og du får vist urskiven eller det digitale ur, kan du anvende symbolerne under skærmen til at navigere i menuen.

Symbolet til venstre er vælg eller "ind i menu" symbolet. Dette bruger du til at gå ind i en menus undermenuen (hvis der er flere underniveauer). Fra urskiven vil en tryk på dette symbol altså bringe dig ind i hovedmenuen, hvor du bliver præsenteret for 4 ikoner på skærmen. Tykker på på symbolet igen, vælges det første menupunkt. Vil du vælge et af de andre, skal du trykke direkte på ikonet på skærmen.

Symbolet i midten bruges til at panorere igennem menupunkter på det aktuelle menuniveau. Dette fungerer både for vandrette og lodrette menuer. For lodrette menuen skifter det fokus mellem menupunkterne og du kan så anvende symbolet til venstre til at vælge menupunktet og gå ned i undermenuen. Det kan dog være lidt svært, at gennemskue, hvilket menupunkt der er aktivt, så det er typisk lettere blot at vælge menupunktet ved at trykke direkte på det, på skærmen.

Symbolet til højre er tilbage eller op symbolet. Dette bruger du, når du vil ud af en menu/funktion og tilbage til forrige niveau i menuen.

Navigation direkte på skærmen

Hvis du ikke føler dig fortrolig med at anvende symbolerne under skærmen, kan du klare de fleste navigationshandlinger direkte på skærmen. Du skal dog starte med at trykke på symbolet til venstre under skærmen, for at aktivere menuen, inden du kan bruge skærmens navigationsmuligheder.

Når menuen er fremme, kan du glide fingeren over skærmen for at skifte menusider. På det øverste menuniveau skal du glide fingeren vandret og i de underliggende menuniveauer skal du glide fingeren lodret. Bemærk, at det ikke er alle menuer der fylder mere end en skærm, så hvis det ikke fungerer, så er menuen sikkert ikke længere...

Når du har fundet det menupunkt du søger, trykker du blot på det, på skærmen, hvorefter der skiftes ind i undermenuen eller hvis det er en funktion, så aktiveres funktionen.

Bluetooth funktioner

Når dit ur er forbundet til din smartphone med bluetooth, kan du anvende det til en række nyttige funktioner. Desuden deles en række informationer mellem smartphone og ur.

NB: Disse funktioner fungerer både på Android og iPhone.

Foretag opkald

Fra urskiven/digital ur kan du blot trykke på det midterste symbol for at kommer over til det numeriske tastatur, som giver dig adgang til at indtaste et nummer du kan ringe op.

Når du har indtastet det ønskede nummer, trykker du på det venstre symbol for at foretage opkaldet.

Uret ringer nu op (via bluetooth forbindelsen til din smartphone) og hvis modtageren svarer, kan du snakke med vedkommende via dit ur.

Modtag opkald

Når din smartphone modtager et opkald, kan du besvare dette via dit ur. Du trykker blot på den store røde knap, som vises på skærmen, når et opkald modtages. Derefter kan du snakke med den der ringe via dit ur.

Se opkaldshistorik

Du kan under menuen opkald (calls) se mistede opkald, opkald du selv har foretaget og opkald du har besvaret.

I hver af listerne kan du vælge et opkald (ved at trykke på det på skærmen) og derefter vælge at se detaljer om opkaldet, eller foretage et opkald til nummeret. 

Se SMS-historik og læs SMS'er

De beskeder du modtager på din smartphone kan også ses på uret. I menuen beskeder (messages) finder du indbakken og sendte beskeder fra din smartphone. Du kan læse disse beskeder på uret.

Se telefonbog

Du kan se dine kontakter fra din smartphone på uret. Herfra kan du se detaljer og foretage opkald til disse kontakter.

Afspil musik fra din smartphone

Via menupunktet BT musik kan du starte afspilning af musik som ligger på din smartphone. Du kan navigere mellem musiknumrene direkte fra urets skærm, hvor du får en kontrolpanel til at springe frem og tilbage i musiknumre, samt starte, stoppe og sætte musikken på pause.

Musikken bliver afspillet via urets indbyggede højtaler.

Tyverialerm

Uret kan også indstilles til at alarmere, når det kommer langt væk fra din smartphone. På den måde har du en chance for at opdage, hvis nogen løber med din smartphone eller dit ur.

Spar strøm

Skærme og Bluetooth-antenner er strømslugere og derfor kan du forlænge batteriets levetid ved at spare på brugen af disse. Det er oplagt, at du, hvis du anvender bluetooth til at forbinde til din smartphone, ikke bare kan slukke for dette, så derfor får du nogle tips til, hvordan du kan begrænse strømforbruget fra skærmen.

 • Skru ned for lyset på skærmen
 • Sæt et kort timeout før skærmen slukker automatisk
 • Sluk selv skærmen, når du er færdig med at bruge den
 • Aktiver "power save"-funktionen på uret
 • Begræns i det hele taget brugen af urets skærm så meget som muligt

Bruger du ikke Bluetooth funktionerne i en periode, så slå dem fra, dvs. sluk helt for bluetooth antennen, så den ikke bruger strøm på at søge efter enheder og tilbyde sig selv som enhed i luftrummet omkring dig.

App til Android telefoner

Har du en Android telefon kan du installere BTNotification app'en på din smartphone. Du kan hente app'en fra Google Play ved at åbne en internetbrowser på din smartphone og navigere til denne adresse: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oinom.btnotification&hl=zn-CN

Med denne app kan uret ydermere bruges til følgende:

 • bluetooth nudges (signal når du modtager SMS, WeChat beskeder, QQ osv.)
 • fjernstyring af din smartphone's kamera
 • synkronisering af uret dato og tid

Nulstilling af uret

Du kan generelt nulstille alle indstillinger i uret og dette gøres via menuen opsætning (settings) i undermenuen nulstil (reset).

Du skal dog være opmærksom på, at din opkaldslog du evt. har overført fra din smartphone IKKE bliver slettet med denne handling.