Smartwatch er fremtidens ur til billige penge

Et smartur er en fiks lille ting du kan spænde på din arm for at få lidt flere funktioner tættere på.

Smarturet er indtil videre mest en genvej til de hurtige informationer, hvor du ikke lige vil have din mobil op af lommen, fordi det er besværligt i situationen, eller fordi det ikke er social acceptabelt i den aktuelle situation.

Med de fleste smarture kan du tjekke SMS-beskeder, modtage og foretage opkald via din mobil, samt anvende forskellige overvågningsfunktioner, så som skidttæller, søvnovervågning, siddealarm, drikkealarm med mere.

Smartwatch er mere end bare et ur

Du ved nok allerede, at et smart watch ikke bare er et ur. Det er meget mere end det!

Det er en helt naturlig udvikling af den trend computere har været inde i, ja, nærmest siden de kom frem for over 50 år siden. Computere bliver mindre og mindre hele tiden og der giver mulighed for at anvende dem i mindre og mindre enheder. 

Denne udvikling er nu nået så langt, at du kan gå med en lille computer om håndledet og få alverdens information om alt muligt, ligesom du kan foretage en masse handlinger fra uret. Dette er en trend som er båret videre fra mobiltelefonerne, som igen er båret videre fra bærbare computere og før dem stationære computere og mainframes osv.

Udviklingen vil givetvis fortsætte, således uret bliver mere og mere kraftigt, efterhånden som batterier og processorer udvikles til at kunne yde mere og fylde mindre. Når dette sker, kan der også lægges mere avancerede programmer på uret og dermed give større værdi for dig som bruger. Se bare hvordan mobiltelefonerne har udviklet sig over de sidste 10 år!

Overvåg dit helbred med et smartwatch

Bevæger du dig nok? Normalt siges det, at man skal gå mindst 10.000 skridt om dagen, men det kan være svært at holde styr på, hvor meget du rent faktisk får bevæget dig i løbet af en travl dag. 10.000 skridt svarer til 6-7 km og med de fleste smarture behøver du ikke planlægge dine ruter og gætte på hvor meget du har bevæget dig. Du slår bare skridttælleren til og så gør uret resten af arbejdet for dig.

Vidste du at det kan være farligt for helbreddet at sidde for meget ned? Mange smartwatches har en alarm, der minder dig om, at det er ved at være tid til at komme op af stolen og bevæge dig lidt rundt. Har du meget stillesiddende arbejde, kan det også være en fin undskyldning til at komme væk fra computeren og givet hjernen en lille pause.

Er du træt og uoplagt, når du vågner om morgenen? Søvn er vigtig for kroppen. Søvn er kroppens storvask og uden søvn risikerer du at blive syg. Derfor er det godt at have styr på om du får sovet nok, når du sover. Mange smart watches kan måle, hvormeget du får sovet. Dermed kan du få vished om, hvormeget du rent faktisk søver og eksperimentere med, hvormeget du rent faktisk har behov for, før du føler dig veludhvilet. At finde det rigtige adfærdsmønster inden sengetid kan give dig den søvn din krop har brug for. Det kan være med til at forbedre din velvære i hverdagen, hvis du finder en måde, at få mere sammenhængende søvn.

Du kan finde disse funktioner i de fleste af vores ure, bla. dette lette ur eller dette stilfulde ur.

Smartwatch som forlængelse af din smartphone

Mange af disse ure giver dig også mulighed for at foretage og modtage opkald direkte fra dit håndled! Du kan typisk forbinde uret til din mobil via Bluetooth og der igennem håndtere opkald via din smartphone ved et enkelt tryk på urets skærm. De fleste af urene har indbygget mikrofon og højtaler, så du kan snakke igennem uret.

Smarte ure kan erstatte din mobiltelefon

Er du lidt træt af at skulle slæbe din mobiltelefon med alle steder hvor du færdes?

De mere avancerede smarture har mulighed for at montere et SIM-kort i uret. Dermed er du helt fri for din smartphone og kan blot nøjes med at bære dit ur for at have adgang til at ringe op og modtage opkald.

Du kan finde ure med mulighed for montering af SIM-kort i bla. dette avancerede ur eller dette praktiske ur.

Mange nyttige funktioner

Du kan naturligvis også bruge uret til de mere almindelige funktioner, så som stopur, alarm, kalender, højdemåler med mere.

Med et smart watch har du, bogstavlig talt, altid oplysningerne lige ved hånden.