Smart ure til børn med og uden GPS

Som forælder interesserer du dig naturligvis for dit barns ve og vel. På den anden side kan du heller ikke rende rundt og holde barnet i hånden hele dagen lang.

Børn skal nogle gange opleve verden på egen hånd og lære at omgås andre uden der hele tiden er en voksen til stede, som holder øje med enhver bevægelse og handling.

Teknologien er nu udviklet så meget, at GPS er blevet hver mands eje. Dette kan bruges på mange måder - også til at give børnene lidt mere frihed, mens vi som forældre stadig har lidt styr på hvor de opholder sig og let kan komme i kontakt med dem.

 

Smartwatch til børn

Her i shoppen finder du et lille udvalg af ure med GPS eller simuleret GPS (LBS) til børn, som dels har et overkommeligt prisleje, men som giver dig mange muligheder for at holde kontakten til dit barn. Samtidig får barnet mere frihed til, at lære verden at kende på egen hånd.

 

Alle smartwatch til børn har mobil indbygget

Alle urene i denne kategori, har mobiltelefon indbygget. Mobiltelefonen bruges primært til at ringe uret op eller lade barnet ringe op fra uret.

Telefonen bruges også til at sende oplysninger frem og tilbage mellem ur og app'en på din smartphone. Her er det primært dataforbindelsen i abonnementet der anvendes. Derfor er det også vigtigt, at det abonnement du vælger til uret, har tilknyttet en dataaftale.

Mobilabonnementet til uret

Derfor skal du montere et SIM-kort i uret før det kan bruges. Det tilknyttede abonnement skal

 • understøtte 2G, 3G eller 4G alt efter urets formåen
 • have GPRS
 • have data tilknyttet
 • have "Vis nummer" (Caller ID)

SIM-kortet må heller ikke være låst med PIN-kode, da man typisk ikke, via uret, har mulighed for at indtaste denne PIN. Derfor skal PIN-koden fjernes fra SIM-kortet inden det monteres i uret.

Du kan fjerne PIN-koden fra din smartphone, eller ved at kontakte dit teleselskab og få dem til at gøre det.

 

Gængse features i børneur med mobil

Når først der er monteret et SIM-kort i uret, har man adgang til en række features. Nogle er specielle for det enkelte ur, andre findes i dem allesammen.

Eksempler på features som alle urene her i shoppen understøtter er:

 • SOS-knap på uret, så dit barn hurtigt kan komme i kontakt med et af op til 3 telefonnumre.
 • Kontaktliste på op til 10 personer
 • Op til 3 alarmer kan indstilles
 • Stilletider, således barnet ikke bliver forstyrret af uret f.eks. i skoletiden eller på andre tidspunkter, hvor fokus skal være på noget andet. Disse tidsrum gælder for hverdage og har altså ingen effekt i weekender.
 • GEOfence som definerer et område, hvor barnet må opholde sig. Kommer barnet udenfor dette område, vil du blive alarmeret på din smartphone.
 • Blokering af opkald fra numre som ikke er i kontaktlisten.

Andre features findes kun i udvalgte modeller. Dette gælder f.eks.:

 • LED lys
 • Justerbart kamera
 • 3G understøttelse

 

Kontrolcenteret for GPS armbånd til børn

Til at styre opsætningen af urene, skal der installeres en app på din smartphone. Denne app hedder typisk SeTracker. SeTracker kan hentes til iPhone i App Store og til Android på Google Play. App'en er gratis.

App'en giver dig mulighed for at ændre indstillinger på uret, kontakte og følge dit barn, finde uret, fjernslukke for uret med mere.

App'en sørger desuden for, at give advarsler fra uret og status på forskellige parametre.